A lakásfelújítás buktatói – Hogyan befolyásolhatja a lakásfelújítás a lakásbiztosítást?

Fontos a lakásbiztosításunk karbantartása2024. január 26., péntek

Egy lakásfelújítás mindig izgalmas, egy kicsit magunk is megújulunk, ha otthonunkba bekerül néhány új bútor, elektronikus eszköz vagy padlófűtés, de az is, ha lecseréljük a nyílászárókat, esetleg napelemet szereltetünk fel.  Bármi is legyen az elképzelés, lényeges, hogy a felújítás mellett a lakásbiztosítás módosítására is gondoljunk! Cikkünkben eláruljuk, miért fontos ez!

A lakásbiztosítást az ingatlan értéke után fizetjük

Otthonunk felújítása plusz értékként jelenik meg az ingatlanunkban és jelentősen befolyásolhatja a lakásbiztosításunk díját is, éppen ezért a lakásbiztosítást nem elég csak megkötni, karban is kell tartani. A biztosítási összeg emelése nélkül az otthonunk alulbiztosítottá válhat például egy felújítás vagy hozzáépítés után.

Az is felújításnak számít, ha tisztasági festést végzünk a nappaliban, vagy ha a mosdóban kicseréljük a mosdókagylót, a konyhában a csaptelepet. Folyamatosan új termékek, kiegészítők jelennek meg a piacon, s ha ingatlanunkat ezekkel korszerűsítjük, időről-időre célszerű a lakásbiztosításunkat is megújítani, és tájékoztatni a biztosítót az értéknövekedésekről. Érdemes fedezetbe vonni az új berendezési és használati tárgyakat is, hogy azok teljes körűen védve legyenek, de köthetünk biztosítást zárcserére, valamint balesetbiztosítással is kiegészíthetjük a lakásbiztosításunkat.

A szerződés módosítását az ügyfélnek kell kezdeményeznie a biztosító felé. A biztosító a fejlesztések adatai alapján átszámolja a díjakat, és a megfelelő értékekkel kiszámolt biztosítási összeg kerül majd a kötvényünkbe. Ez a mi érdekünk, hiszen kár esetén csak így kérhetjük a megfelelő térítést a biztosítótól.

Napelemes rendszert biztosítani? Igen, mindenképp!

A napelemhasználat és fűtéskorszerűsítés egyre népszerűbb. Mivel ez a típusú beruházás jelentősen növelheti az ingatlan értékét, fontos, hogy a meglévő ingatlanbiztosítás kövesse ezt az értéknövekedést. A napelemes rendszerre biztosítást kötni már csak azért is fontos, mert a napelemek, elhelyezkedésükből adódóan folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak (villámcsapás, viharkár, jégverés), de akár rongálás is előfordulhat. 

Építés- és szerelésbiztosítás – Tudja biztonságban értékeit a felújítás ideje alatt is!

Fontos, hogy biztonságban legyen minden értéke akkor is, amikor a néha hónapokig húzódó felújítás során egy vihar megrongálja az építési anyagot vagy a munkagépeket! Tudta, hogy elérhetőek olyan lakásbiztosítások, amelyek építés, bővítés, sőt, felújítás alatt álló ingatlanokra is kiterjeszthetők? Természetesen a szerződésben meghatározott időtartamra és értékhatárig. Ezek fedezete kiterjedhet az építési területre szállított vagyontárgyakra (szerszámok, gépek, épület berendezések, felszerelések, szerelési anyagok, épülettartozékok), valamint az építési anyagokat érintő dologi károkra, illetve az épület mindenkori állagára.

Egy jó lakásbiztosítás megkötése, vagy a meglévő lakásbiztosítás lecserélése kevés időt vesz igénybe. Megtalálni az ideális megoldást azonban sokkal nehezebb. Mi segítünk!

Keressen minket bizalommal, vegye igénybe kalkulátorunkat, és válassza a megfelelő lakásbiztosítást!

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas

Call Center: 06 1 585 8888

E-mail: info@eurorisk.hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft