Gépjármű asszisztencia: hasznos segítség az utakon

Asszisztencia biztosítással a nagyobb biztonságért!Számos korábbi cikkünkben hangsúlyoztuk már, hogy milyen sok esetben tud segíteni, ha nyaralásaink, utazásaink alatt rendelkezünk utasbiztosítással.  Most azok számára szeretnénk néhány fontos és hasznos információval szolgálni, akik autóval indulnak útnak. Érdemes tudni, hogy az utasbiztosításunk mellé választhatunk gépjármű asszisztencia szolgáltatást is, így nemcsak sérülés, baleset vagy elveszett/ellopott poggyász esetén számíthatunk segítségre, hanem akkor is, ha az autónkkal történik probléma.

Márpedig egy autós út során igazán nem elhanyagolható szempont, hogy mi magunk bajlódunk a szereléssel, javítással, az alkatrészek vagy a szervíz felkutatásával, és minket terhelnek az akár tetemesre is rúgó költségek, vagy helyettünk a biztosítónk szervez gyors, szakszerű segítséget, és még a költségek megtérítését is vállalja.

Tekintsük át röviden, mi a teendőnk, ha az autónkkal probléma adódik és hogyan könnyíti meg a helyzetünket egy gépjármű asszisztencia szolgáltatás:

Műszaki, elektromos meghibásodás, defekt, koccanás, baleset vagy akár önhibából eredő elakadás (pl. kifogy az üzemanyag, nem megfelelő üzemanyagot tankolunk, kizárjuk magunkat az autóból) esetén a biztosítási kötvényen megadott számon a nap 24 órájában hívható a segélyvonal, ahol megszervezik a szükséges szolgáltatásokat. Ha külföldön kerültünk bajba, akár a tolmácsolásban is segítséget nyújt a biztosító segélyvonala. Fontos, hogy a szerződésben leírtak szerint járjunk el, a káreseményről, amint lehet, értesítsük az ügyfélszolgálatot, és kövessük a megadott utasításokat.  

A fennálló problémától függően

  • információt kaphatunk a legközelebbi márkaszerviz elérhetőségével kapcsolatban,

  • ha helyszíni javításra van szükség, megtörténik ennek megszervezése,

  • szükség esetén gondoskodnak a jármű szervizbe szállításáról vagy hazaszállításáról, alkatrész küldéséről,

  • ha nem sikerül egy nap alatt orvosolni a hibát, a javítás idejére a biztosító megtérítheti a felmerülő szállásköltséget,

  • fedezheti a gépjárműtárolás, a tovább- vagy hazautazás, tömegközlekedés, sofőr, illetve kölcsöngépjármű bérlésének díjait vagy akár az intézkedésekkel kapcsolatos telefonköltségeinket is.

Természetesen a gépjármű asszisztencia nyújtotta biztonságot nemcsak a nyaralás alatt élvezhetjük, hiszen egyes biztosítótársaságok önállóan köthető, havi vagy akár egész évre igénybe vehető asszisztencia szolgáltatással is állnak ügyfeleik rendelkezésére.

A biztosítók ajánlatai nemcsak a díjban különbözhetnek, hanem a csomagok tartalma, felső értékhatára, feltételei is eltérőek lehetnek, és abban is különböznek, hogy mely országokra terjed ki a szolgáltatás, vagy milyen korú, hány kilométert futott gépjárműre köthető meg a szerződés.

Az oldalunkon található kalkulátor segítségével könnyen és kényelmesen összehasonlíthatja a biztosítók ajánlatait, és kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbbet:

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas

https://www.eurorisk.hu/calculation/asszisztencia-biztositas

Eurorisk, egész évben az Ön biztonságáért!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft