Háziállat és lakásbiztosítás – Hogy a kedvencünk ne tehessen kárt otthonunkban

Házi kedvencek2024. január 20., szombat

Hogy ne kelljen órákig takarítania vagy a bútorai felújításával foglalkoznia, összeszedtük, mire érdemes figyelni, ha felelős gazdiként szeretne viselkedni, valamint eláruljuk, milyen típusú biztosításokkal védheti otthonát és kedvenc tárgyait.

A kutyusok, a cicák vagy éppen a nyulak előszeretettel harapdálják és kaparják a szőnyeget, a falat, vagy a fából, bőrből készült bútorokat. Előfordulhat, hogy négylábú kedvence darabokra szedi a kanapé párnáit, leveri a polcon lévő dekorációt, gödröket ás a virágágyásba, hogy ott rejtse el kedvenc játékát vagy csontját. Az ilyen „rendbontó” viselkedés egyrészt ösztönös – tehát nem szabad miatta durván megszidni, bántani az állatot – másrészt számos oka lehet az unalomtól kezdve a szorongáson át a hosszúra nőtt körmökig.

Lekarmolt tapéta, összetört antik váza? Így védje ki a háziállat okozta károkat!

  • A paplanokat és kárpitos bútorait takarja le pléddel, vagy használjon távoltartó spray-t! Citrusfélék levéből ön is készíthet ilyet – a macskák köztudottan ódzkodnak a citrom és a narancs illatától.

  • A macskák és a nyulak különösen szeretik rágcsálni a vezetékeket. Ha nem szeretne internet nélkül maradni, szintén a spray lehet a megoldás, illetve behúzhatja a kábeleket védő tokba, kábelcsatornába, de megoldást jelenthetnek különféle párologtatók is, melyek állandóan nyugtató hatást kifejtő, állati feromonokhoz nagyon hasonló illatanyagot engednek ki.

  • Használjon interaktív kutya- vagy macskatáp adagolót! Kedvencét nagyon leköti majd, hogy „vadászhat”, és eszébe sem fog jutni, hogy felássa a kertet. Az is megteszi, ha szerez egy papírdobozt, s abban rejt el jutalomfalatot. A cicája lelkesen fogja belevájni fogait és karmait!

  • Kínáljon biztonságos és kisállatbarát területeket otthonában: alakítson ki zárt játékterületeket, szerezzen be minimum egy kaparófát és kaparószőnyeget!

  • Az igazolványait, a pótolhatatlan dokumentumokat, okostelefonját, laptopját és adathordozóit ne hagyja elérhető helyen!

  • Orvoshoz is elviheti az állatot, hogy kizárhassa az egészségügyi problémákat (pl. fogászati probléma, gyomor és bélrendszeri problémák). Ha semmi nem válik be, keressen fel egy állatpszichológust (igen, van ilyen szakma!), aki a kedvence viselkedése alapján pontosan meg fogja tudni mondani, mi okozhatja a „rosszalkodást”.

  • Egy alapvető engedelmességi képzés segíthet kutyájának megtanulni a helyes viselkedést, például azt, hogy mely területekre mehet és melyekre nem.

Milyen biztosítást kössön felelős gazdiként?

Válasszon olyan lakásbiztosítást, melyet különböző kiegészítő szolgáltatásokkal tehet személyre szabottá. Ilyen kiegészítő a kisállatbiztosítás is, mely hazánkban többnyire kutyákra és macskákra köthető, s a biztosításkötést mikrochip beültetéséhez kötik a biztosítók. Ily módon kisállattartóként felkészülhet a háziállatával kapcsolatos kiadásokra, baleset, betegség, vagy harmadik félnek okozott sérülés vagy kár eseteire.

Vigyázzunk együtt négylábú barátainkra!

Saját maga és kisállata nyugalmáért, otthona biztonságáért megéri befektetni egy megbízható biztosításba. Lépjen velünk kapcsolatba, s mi segítünk megtalálni a legideálisabb egyedi lakásbiztosítási megoldást!

Call Center: 06 1 585 8888

E-mail: info@eurorisk.hu

vagy

vegye igénybe lakásbiztosítás kalkulátorunkat:

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft