Miért érdemes kockázati életbiztosítást kötni?

Fontos a gondoskodás!2024. február 16., péntek

Szeretnél a családodról gondoskodni anyagilag, ha netán veled valami baj történne? Egy személyre szabott kockázati életbiztosítás biztonságot nyújthat a kiszámíthatatlan helyzetekre, megkötésével gondoskodhatsz szeretteid anyagi biztonságáról. Cikkünkben összegyűjtöttük, mit érdemes tudni erről a biztosítási formáról.

A családfő váratlan halála, nem várt tartós betegsége, rokkantsága drasztikus módon megváltoztathatja azt a jövedelmi helyzetet, amiben a családtagok addig kiegyensúlyozottan éltek. A kockázati életbiztosítások klasszikus értelemben a biztosított halála esetén fizetnek. Mindez kiegészíthető olyan speciális szolgáltatásokkal, mint:

  • balesetek utáni térítés

  • súlyos betegség diagnózisa után járó térítés

  • rokkantság után járó térítés

 

A kockázati életbiztosítás célja

A cél az, hogy haláleset vagy baleset bekövetkezte után is stabil maradjon a család életszínvonala.

 

A kockázati életbiztosítás díja

A díj egyénenként eltérő mértékű lehet. Függ a futamidőtől, a biztosított korától és egészségügyi állapotától, nettó fizetésének összegétől, a végzett munkája típusától stb. A dohányzás, a családban korábban előforduló egészségügyi problémák, a túlzott alkoholfogyasztás vagy a túlsúly olyan rizikófaktoroknak számítanak, amelyek megnövelik a biztosítás díját.

 

Mikor hasznos?

  • Különösen fontos akkor, ha egyetlen családfenntartó teremti meg a megélhetéshez szükséges pénzt (ennek a személynek a betegsége, balesete vagy halála igazi anyagi katasztrófát idézhet elő).

  • Ha a családnak nincsenek megtakarításai.

  • Amikor megszületik gyermeked és meg szeretnéd erősíteni az anyagi biztonságodat.

  • Hiteltartozás esetén.

A biztosító akkor fizet, ha a szerződésben szereplő határidőn belül jelezzük a biztosítási eseményt. Ez esetben a szerződés szerint járó összeget a bejelentés után megkapja az ügyfél vagy a kijelölt kedvezményezett, például az örökösök. Fontos tudni, hogy a biztosítónak joga van kivizsgálni a biztosítási esemény bekövetkeztének a körülményeit.

 

A kockázati életbiztosítások két csoportja

  • Egyéni kockázati életbiztosítás: Az egyéni biztosítás esetén személyre szabott, az egészségügyi állapotunk és életkorunk alapján meghatározott díjú biztosítást köthetünk. Az egyéni biztosítás megkötéséhez esetenként orvosi vizsgálaton is át kell esni.

  • Csoportos kockázati életbiztosítás: Ebben az esetben a biztosító nem egyénileg egy-egy emberrel köt szerződést, hanem egy nagyobb csoporttal (pl. céggel, egyesülettel).

 

Milyen esetekben nem fizet a kockázati életbiztosítás?

Az életbiztosítások sem érvényesek minden esetben. Alább néhány tényező, mely mentesíti a biztosítót a fizetési kötelezettsége alól:

  • Ha a biztosított szándékosan okozott balesetet, bűncselekményt követett el, vagy nem vette igénybe a felajánlott orvosi segítséget.

  • Autóbaleset esetén, ha lejárt iratok birtokában okozunk balesetet.

  • Kábítószer- vagy alkoholfogyasztás: az életbiztosítás nem érvényes túladagolás esetére, de akkor sem fog fizetni a biztosító, ha egy baleset a szerfogyasztás következményeként történik.

  • Ha munkahelyi baleset történik védőfelszerelés használata nélkül.

  • Atomkatasztrófa, háborús konfliktusból eredő balesetek esetén.

 

Mielőtt döntést hozol, érdemes összehasonlítani a különböző biztosítótársaságok által kínált lehetőségeket, hogy megtaláld a legmegfelelőbb ajánlatot. Szakértő kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre a +36 1 585 8888 telefonszámon, vagy az info@eurorisk.hu e-mail címen.



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft